Brainstormen in het donker.

'Only in the darkness you can see the stars'

 

Brainstormen in het donker? Inderdaad. Brainstormen in het donker. Brainstormen in het donker blijkt namelijk tot meer dan 30% meer creativiteit, meer en betere ideeën te leiden dan in het licht. (Universiteit van Dortmund) Alsof er een switch aangaat als het donker wordt. Het creëert een open denkruimte.

 

Iedereen die wel eens een brainstorm heeft meegemaakt weet hoe belangrijk het is om je vrij en onbevangen te voelen. Om te kunnen roepen zonder afgebrand te worden, om voort te bouwen op wat er komt en wat de effecten zijn als dat niet gebeurt.

 

Het donker en brainstormen lijken dan ook voor elkaar gemaakt. Het donker stimuleert de fantasie, intimiteit, rust, aandacht, en openheid. Deelnemers voelen zich minder beperkt, minder geremd, vrijer om te denken en vrijuit te spreken. Het donker zorgt er voor dat we beter luisteren en in verbinding zijn met ons zelf en anderen. 

 

De exacte invulling is natuurlijk afhankelijk van de vraag. Dat is duidelijk. Net als de diverse technieken die we gebruiken. Het ritme is echter wel altijd hetzelfde: Een vaste samenwerking en afwisseling tussen donker en licht; stimulatie van rechter en linker hersenhelft. 

 

Ideeën genereren/divergeren doen we in het donker.

Ideeën evalueren/convergeren, doen we in het licht. 

 

Voorbeeld:

Aantal deelnemers: 8-10 

Facilitators: 2 

Tijdsduur: 1 Dagdeel 

Ruimte: Bijvoorbeeld bij partner "Ctaste" in Amsterdam. 

Investering: € 1500,-

Opbrengst: Meer en betere ideeën.

 

Boek meteen of neem contact op met Pieter Jan de Bree op 06-46750732.

© 2023 by Happy Crowd Firm. Proudly created with Wix.com.