'Being blind isn't just those who cannot see, but those who cannot envision.'

 

De noodzaak, kracht en impact van een ander perspectief.

Een bijna ritmische en logische drie eenheid. Logisch omdat ze verwoorden wat ik geleerd en ervaren heb, belangrijk vind en graag door wil geven. De waarde van 'eye openers' en van een open blik. De enorme impact die het kan hebben als je ziet wat je daarvoor nog niet zag: 

 

Ik ben Pieter Jan de Bree. Facilitator van leerprocessen, van verbeeldingskracht, trainer, coach en moderator. Getrouwd, vader van twee prachtige kinderen en woon in Baarn. 

Oorsprong:

 

Het concept Close your Eyes & See, komt voort uit een bijzondere ervaring in het donker, jaren geleden, bij het instituut voor doofblinde kinderen in Sint Michielsgestel. Voor de gemeente Sint Michielsgestel organiseerden we (Robin Good) een dag die in het teken stond van communiceren en samenwerken. Een prachtige dag. Ik hoor het een medewerker nog zeggen: "Nu kan ik 'die' mensen eindelijk gedag zeggen........

 

Deze ervaring in het donker raakte mij diep. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat dat precies was, maar het had een enorme impact op me. Hèt was echt. Het was wezenlijk. Het bracht communicatie tot stand die er daarvoor niet was. Alsof er nu pas ruimte ontstond om los te laten, om aan te gaan, om te onderzoeken. Maar wat dàt dan precies was en waarom, was toen nog niet mogelijk om te verwoorden.. 

Rode Draad:

 

Vanaf dàt moment is deze ervaring me blijven achtervolgen en blijven boeien. Ik moest er blijkbaar iets mee. Het feit dat ik de enige was maar er geen kennis of ervaring beschikbaar was over dit onderwerp, heeft me echter lang weerhouden om er echt iets van te maken. Moest ik dit dan ....ja...... of ........eerst nog langs start? 

 

Inderdaad. Eerst nog 'langs' Robin Good, Artsen zonder Grenzen, Pentascope, Heart to Change. Telkens keuzes vanuit het hart, elke keer wat anders, onorthodox, met consequenties, kiezen voor de inhoud, voor echtheid, voor voorlopers; voor het 'verkopen' van een ander perspectief. "Op hoe het ook kan." Anders.

Doel:

 

De noodzaak voor anders denken en doen neemt alleen maar toe. De toenemende snelheid, impact en complexiteit van veranderingen laten zien dat ons bestaansrecht contstant onder druk staat. Vernieuwen is geen vraag meer waar je een antwoord op moet hebben, maar waar je pro-actief mee aan de slag moet. Willen we een antwoord vinden en hebben, dan moeten we uit onze kaders. Anders denken en doen vraagt om een andere aanpak om anders te leren kijken. 

 

Ik ben me bewust van het feit dat het concept lef vraagt om het te gaan doen; een visie. Gelukkig maar. De keuze voor het concept is meteen de eerste interventie.

Jongens. We gaan het anders doen! Hè, hè....

 

Mijn doelen? "Connecting unconnected ideas and minds" Bijdragen aan een open blik door verbeeldingskracht en inzichten tot stand te brengen die bij dragen aan wezenlijk echte en positieve vernieuwing.

Please reload

© 2023 by Happy Crowd Firm. Proudly created with Wix.com.